InfoMercados_ProdutosVegetais_Final

PRODUTOS VEGETAIS / PLANT PRODUCTS 19 HORTÍCOLAS / VEGETABLES Calendário de Produção / Production Calender 2016 Produto / Product jan/ Jan fev/ Feb mar/ Mar abr/ Apr mai/ May jun/ Jun jul/ Jul ago/ Aug set/ Sep out /Oct nov/ Nov dez/ Dec Abóbora / Pumpkin Agrião / Watercress Alface Frisada de Ar Livre / Outdoor Curly Lettuce Alface Frisada de Estufa / Greenhouse Curly Lettuce Alho Francê s / Leek Batata de Conservação / Mature Potato Batata-doce / Sweet Potato Batata Nova / Early Potato Brócolo / Broccoli Cebola de Conservação / Mature Onion Cenoura / Carrot Couve-Flor / Cauliflower Couve Lombardo / Savoy Cabbage Couve Penca / Penca Cabbage Couve Portuguesa / Portuguese Cabbage Couve Repolho / Drumhead Cabbage Ervilha de Grão / Peas Espinafre / Spinach Fava / Broad Beans Feijão-Verde Achatado Direito Estufa / Greenhouse Straight Green Beans Feijão-Verde Riscadinho / Striped Green Beans Pepino de Estufa / Greenhouse Cucumbers Pimento Verde de Estufa / Greenhouse Green Peppers Tomate Cacho / Vine Tomato Tomate Sulcado de Estufa / Greenhouse Ribbed Tomato Fonte / Source : SIMA  O valor de produção das hortícolas (hortícolas frescas e batata) correspondeu, em 2016, em Portugal, a 20,3% do valor da produção vegetal e 11,4% do valor do Ramo Agrícola, segundo as Contas Económicas da Agricultura (INE); A taxa de crescimento média anual de 2000 a 2016 foi de 1% para as hortícolas e de 13% para a batata. In Portugal, vegetable production value (fresh vegetables and potatoes) corresponded to 20.3% of crop production value and 11.4% of total agricultural production value, according to the Economic Accounts for Agriculture (INE – Statistics Portugal). The average annual growth rate between 2000 and 2016 was 1% for fresh vegetables and 13% for potatoes.

RkJQdWJsaXNoZXIy NDU0OTkw